Gotlands resultat.

Jag här kommer lite "efter" bilder ;)



Bilder från gäststugan.


Bilder från det nya sovrummet i ena lägenheten. Och vi hann inte renovera det andra sovrummet och uteplatsen men, vi hann mycket på en vecka :)


The Beatles - She Loves You

falskt

Hatar när folk ljuger, inte talar sanning och kan inte vara ärlig.

Ibland känns det som att man gör allt för ingenting.

Fredag,

Det är lördag natt, alltså räknas de som söndag.

Kom hem från Gotland igår (lördag)

Skriver mer imorgon, lägger upp "efter" bilderna från Gotland ifall jag orkar.

Just IDAG spelar Crystal Castles på Peace and Love i Sverige!! Så jävla synd att man inte var där bara. Troligtvis ett jävligt bra live band.

http://youtube.com/watch?v=_uJ_gdEdMp8





dagens låt.
The Beatles - From Me To You

Pengar

Visst är det härligt med pengar, vi är tvungen att ha pengar för att överleva. Och vi vill alltid ha saker som kostar pengar, och det är heller inte så lätt att få pengar som ungdom.
Om man inte är bortskämd så får man bara saker på julafton eller födelsedagen, som jag. Men om jag önskar mig något dyrt i present så måste jag oftast lägga ut pengar själv för att mina föräldrar inte vill lägga ut den summan pengar, och för att de kan vara orättvisst mot min bror.
Min dator, TV, gitarr och massa andra saker har jag betalt själv för egna pengar. De är ju bra på sätt och vis att jag får betala allt själv för då lär jag mig att lägga pengarna på rätt säker, eller att vara försiktig. Fast man uppskattar ju alltid att få lite bidrag av sina föräldrar.

Alla tjatar om att bli rik när dem bli stor, jag tycker inte att man ska se de på det sättet. Om det är de ända man tänker på så kanske man aldrig blir rik. Jag tycker det är sorgligt att pengar spelar så stor roll i världen, gillar inte att tänka på pengar ens, fast ibland vill man verkligen ha det.
OM jag skulle blir rik så skulle jag ge bort en jävla massa pengar till min mor, och morfar. Dem betyder mycket för mig och jag skulle hellre ge pengarna till dem än att behålla dem själv,
Jag skulle också om jag var rik bo i ett vanligt hus, så att folk inte tittar och tänker "Jaa, rika jävel som bor där" o.s.v. Jag skulle vilja bo med en helt vanligt familj med normal budget. Mina barn skulle aldrig få allt på önskelistan, de skulle göra dem bortskämda.
Jag vill leva lyckligt, och inte ha en jävla massa pengar. Det finns studier och sådant om att man lever lyckligare utan pengar.

Jag hörde någon gång att det var ett fyllo/uteliggare som bodde i någon stad, och desperat letade efter mat och boende varje dag, frös gjorde han säkert också. Men så en dag så dog den här mannen och dem kollade igenom hans släkträd och hans liv o.s.v. Då visade de sig att den här mannen hade flera miljoner på sitt bankkort. Tydligen hade den här mannen valt att leva ute på gatan än pengarna.
Vad tror ni? Va han lycklig som uteliggare, eller tror ni att han hade varit lyckligare med pengarna?
Jag tror han va lycklig som uteliggare, annars hade han använt pengarna.

Inte riktigt så här men, jag skulle nog kunna göra de. Inte leva på gatan men, säkert i någon lägenhet/hus, och bara köpa något jag behöver ibland. Annars skulle jag ge bort pengar.


Dagens låt

The Beatles - Money

Tjejer

Det är inte många tjejer som är lätt att förstå sig på, ibland önskar man att man kunde veta hur tjejer tänker och tycker.
Vissa kan man läsa som en öppen bok, andra inte.
Det finns både bra och dåliga saker med tjejer.
Det är ju bra att dom inte är kille :P, dem är snäll och vill väl. Och som omväxling till killar så kan man vara med tjejer, dem är flummiga och tycker oftast att man är rolig/gullig. Dem flesta är lätt att prata och umgås med o.s.v
Som dem flesta tjejer, så irreterar jag mig på att dem snacka om snygga killar hela tiden som bara finns på film och bor i USA. Visst jag tycker de är helt okej och normalt att dem tycker att vissa killar är snygg, såsom vi killar tycker att tjejer är snygg. Men vi killar håller de för oss själva i alla fall, jag tycker att tjejer ska hålla de för sig själv eller med sina tjejkompisar.
Och att dem drömmer om att få gifta sig med personen o.s.v. Jag tycker inte om att tjejer skriker och har sig och säger att dem ska träffa personen innan man dör, den vill ha sex med han och han.
Och att man har väggen full av affisher med killar och massa tvättbrädor tycker jag är löjligt, dream on, ni kommer aldrig få träffa personen, ni vet inte hurdan han är.

Aja skit samma, det är såhär jag tycker i alla fall. Ni må tro att jag är avundsjuk men det är jag inte. Tro mig eller ej.

Tjejer som tror så här om killar borde veta bättre...

killar säger: jag gillar dig !
men menar: dig + 15 andra...
killar säger: va snygg tröja du har!
men menar: du vore snyggare utan...
killar säger: va snygg och söt du är!
men menar: hoppas jag får henne i säng...
killar säger: det blir våran lilla hemlighet!
men menar: våran + Mina polare...
killar säger: jag älskar dig!
men menar: tills jag hittar en ny..


så jävla falsk, inget stämmer. Inte in på mig i alla fall.
Det finns bra killar också.

Dagens låt får bli..

The Beatles - Dear Prudence


Kärlek?

Ja vad fan är kärlek?

Visst har man haft en tjej, två stycken t.o.m
Men första gången man hade tjej va man väl inte mer än 10 år, jag tror man har jävligt svårt att förstå vad kärlek innebär vid den åldern. Jag tror att man inte har så mycket känslor i huvudtaget, utan att man bara lever och är glad jämt.
Det kan man sakna ibland, barndomen.
Senare i livet, på högstadiet, puberteten och allt, så förändras saker. Jag hade en tjej i 7:an om jag inte minns fel. Jag älskade henne då, men fortfarande tror jag att man är för ung.

Idag är jag absolut inte kär i henne, vad kan det bero på? Jag hatar henne inte, hon är helschyyst, snäll och allt. Jag är inte kär i henne nu för att jag aldrig va kär i henne? Jag tror att man bara kan älska en person i världen.

Det senaste året har jag varit kär, hoppas jag. Men mot slutet visade det sig inte gå ihop, beror det också på att de inte är kärlek? Ja vad vet jag om kärlek, inget.
I alla fall så kändes det som kärlek, man hade konstiga känslor i kroppen, tiden stod still när man såg personen, man tänkte på personen varje dag, man läste sms:en flera gånger, man väntade på att personen skulle logga in på msn o.s.v
Men hur fan vet man hur kärlek är då? Hur vet man att man är kär? Man ska ju aldrig ge upp om man tror på kärleken, inte ge upp för något.

En sak till som jag inte förstår, om det inte funkar mellan två personer, varför måste det alltid sluta med att man inte ens kan vara vänner? Det är något jag stör mig på, man borde kunna vara vänner och umgås ändå. Båda vet mycket väl att de inte går ihop och att ingen älskar varandra, Men man kan ju fortfarande umgås med varandra för att man en gång i tiden har älskat personen.
Och jag skulle inte vilja mista en sådan person heller.

Om man har fått ett krossat hjärta så tror jag att man behöver någon annans kärlek för att leva lättare. Kärleken och känslan hos den första personen sitter hela livet, det är något man aldrig glömmer.
Om man hatar eller ogillar personen man älskar så tycker jag att man ska tänka tillbaka i tiden och tänka på allt bra och roligt man har gjort.

Eller så kan man försöka en gång till för att få det att funka, om man fortfarande är kär.
Det är inget som är lätt med kärleken, det är fan inte lätt när man väl har tjej heller. Man bråkar och håller på, känslorna går upp och ned som en jävla berg-och-dalbana.
Man måste kunna acceptera att de är svårt, men allt vänder efter det.

Kärlek vid första ögonkastet är något som jag aldrig har trott på, jag tyckte det lät osannolikt att hitta sin kärlek av att bara se på personen. Det finns ju många snygga tjejer och så, så varför ska man tror på kärlek vid första ögonkastet utan att ens känna personen?
Det var en dag jag såg en tjej som jag aldrig sett innan. Kunde inte låta bli att försöka titta på henne, det var en självklarhet på kärlek vid första ögonkastet. Det kändes konstigt och bra på samma gång, jag kunde inte förstå att jag kunde känna såhär av att bara titta på personen.
När jag känner mig kär så har jag svårt att ta första steget. Jag är feg och rädd. Om jag gillar personen så vågar jag inte gå fram till den, för att jag vet (enligt mig) att hon inte gillar mig som jag gillar henne. Men det är ju lättsamt med msn och sms, på det sättet kan man lära känna personen först och sen träffa personen lite mer allmänt.
Men det är ju inte alltid så lätt att träffa personen, man är både rädd och nervös. Om båda känner likadant så kan det tråkigt nog sluta med att man aldrig träffas, de vet jag mycket väl.

Otrohet.
Hatar ordet, förstår inte hur en person som älskar någon kan göra något sånt, om personen nu verkligen älskar den.
Jag skulle inte klara av att ha ett förhållande med en tjej ifall jag inte kan lita på att personen inte är otrogen.
Jag själv skulle aldrig ens komma på tanken att göra något sånt dumt. Det är något som jag inte ens skulle göra innan jag dör. Jag kan inte komma på tanken att ens göra någon jag älskar ledsen, jag skulle heller inte svika mina vänner. Fast ibland är man tvungen, ibland lovar man för mycket, man ska egentligen inte lova. Och ofta så blir man missuppfattad att personen tror att man svikit den. Ja, livet är inte så lätt, människor borde ha mer förstånd.
Jag hatar mig själv när jag lovar att vara med en person någon dag, sen när dagen kommer så måste man ställa in det. Det får ens kompis att tro att något går före den, eller att man inte orkar vara med den bara, det ska inte missupfattas heller.

Jag kan skriva mycket mer, men jag tror inte att någon orkar läsa mer. Annars får ni säga till.

Vad ska man göra om man är ledsen eller depp? Jag rekomenderar att lyssna på beatles.


The Beatles - I'll Cry Instead
The Beatles - Any Time at All
Slipknot - Vermillion pt2 
som omväxling till beatles :P

Det finns så många låtar att lyssna på


fin väder

Knallblå himmel idag igen, känns skönt. Men jag känner inte att jag har fått någon färg dock, kanske för att jag jobbar inom och utomhus.

Idag på kafferasten fick jag smak på "finska pinnar", dem var otroligt goda!:D  Favorit kakan typ.
Snart kommer jag hem.

Dagens låt. 

The Beatles - The Fool on the Hill


beatles, beatles, beatles

Hur kan man vara så bra, dem borde hedras med ett tribute band, men de är svårt att ersätta beatles.
Skulle inte vara helt fel att spela beatles cover i ett band.


Måste tipsa om en jävligt bra hemsida som jag hittade för ett par månader sen. Det är bara att söka på den artist/låt du vill höra, sen kan du spara egna låtar till en playlist. Det dåliga är att den måste ladda låten varenda gång, men om du har snabbt internet så ska hemsidan inte vara några problem.

http://songza.com


The Beatles - Octopus's Garden, får bli dagens låt.


Gotland

Fyfan vad jobbigt det var att kliva upp imorse, skit trött efter resan.





Idag har de varit varmt som skjuttan! I alla fall om man jämför med hemma där de oftast är kallt.

Och vi gjorde vi fan inte mycket, möblera om lite, lasta in våra saker. Och allt jävla virke till fasaden fick jag bära in, tog fan 2 timmar nästan (bara plankor).
Farsan spacklade sovrummet lite och jag fick störa runt lite och bära lite saker hit och dit.
Ja det blev ju ingen målning och så idag, det blir imorgon.
Blå himmel hade vi också! Känns skönt med lite sol nu, har varit så dåligt väder i Östersund, man har ju saknat solen.

Jag ska låta bli att blogga om jobbet här nere på Gotland fram till fredag, för då kan jag sammanfatta allt och visa "efter" bilderna då.

Här är några "före" bilder, men det är inte säkert vi hinner renovera alla rum innan vi åker hem.





Just det, dagens beatles låt får bli Drive my car, sitter ganska bra i huvudet just nu.

Ett trafikljus

Idag klev jag upp tidigt, vi skulle fara iväg 08:30 till Gotland.

I början satt jag bara, och glodde efter vägen, sedan försökte jag sova. Hela vägen till Gävle lyssnade jag på beatles och Ted Gärdestad. I Gävle stannade vi på en restaurang som hette gävlebro. Jag har nog aldrig sett mesigare barnportion till två vuxna män som har åkt bil i flera timmar och förväntar sig mycket och god mat. Det va ju inte värt 75kr exk. dricka, jag blev inte ens mätt.
När vi hade passerat Stockholm och strax innan Nynäshamn så stötte vi på ett trafikljus, det ända på hela vägen till Gotland.

När vi kom till Nynäshamn åt vi 150g hamburgare för att på den säkra sidan bli mätt, men istället så var det inte gott. Köttet var blekt, hamburgaren var torr och smakade ingenting. Jag är inte rasist men jag tänker nog aldrig mer äta en hamburgare eller liknande där de jobbar svartskallar.

1 timme kö innan vi kom på båten med våran bil och släp, som säkert vägde mer än 600kg med matierial
 Mer än tre timmar restid på båten, då jag spendera den mesta tiden på att lyssna på beatles.

Vi kom tillslut iland i alla fall och vi släppte av vagnen hos morfar som bor ett par kilometer ifrån Visby.

Sedan kom vi äntligen hem till vårat hus. Det hade verkligen hänt mycket sedan jag va där sist (1 år). Dem har byggt en gäststuga på gården, byggt ut huset, renoverat badrum och fixat en lägenhet i källaren. Men de är långt ifrån klart, men de är därför jag och pappa är här. Vi ska spendera hela veckan på att renovera. Vi ska lägga golv, måla tak och väggar, sätta ihop möbler och göra en fasad på gården.
Vi ska börja imorgon, de är inget jag ser fram emot men vadå, pengar rullar in!


22 Juni,
Det är idag som Ted Gärdestad tog livet av sig genom att hoppa framför ett tåg. Varför han gjorde de vet man inte. Jag önskar att han levde så man kunde få höra mer av han musik som aldrig kom ut, och kunna se honom live. Det är nog fler än jag som vill det.
Men vi får nöja oss med det han gjorde, det lilla han gjorde var underbart bra!



Ted Gärdestad

Född 18 februari 1956 i Sollentuna, självmord den 22 juni 1997.


-Men han förstod ändå Teds anledning till varför han begick självmord. Ted var för deprimerad att skriva musik, det som betydde mest för honom. Därför blev ångesten så stark så att han inte orkade leva längre. Utan tog sitt unga liv.



For ma

Jaa, imorgon bitti ska jag och farsan bila ner till Gotland vi får väl se hur rolig den resan blir utan gratis sms och med jävla halsont och hosta.

Ankomsten på Gotlandsön är halv 10 på kvällen, det låter orimligt om vi åker hemifrån klockan 08:00. Jag hoppas vi kommer fram tidigare, annars kommer jag bli förlamad i stjärten.

Ska jobba där en vecka är de tänkt. Vi ska bygga ihop IKEA möbler, måla/tapetsera och lägga golv i lägenheter. Jag kommer spendera den mesta tiden på att måla morfars hus som kanske är 2/3 delar av mitt hus, den ska målas 2 gånger så de är inget jag ser fram emot eftersom jag ska måla det själv.
Jag kommer antagligen jobba mer än 12 timmar varje dag för att hinna få allt gjort.
Fast de tycker jag är bra, då får jag snabba pengar!

Vet inte om jag kommer ha tillgång till internet där men vi får hoppas de! Annars kommer jag tillbaka om en vecka.

Herrå




The Beatles

Jaa, vilken artist hade gjort livet lättare om inte Beatles?
Beatles gör allt lättare

För dem som är lika galen som mig i beatles borde se filmen Across the Universe. Det är en riktigt bra film som man nästan kan se hur många gånger som helst.
Det är en musikalfilm som är ca: 2 timmar lång och fylld med bara beatles låtar, underbart!
Efter att jag såg filmen så började jag tänka mycket runt om beatles, filmen verkade vara så upplagd efter deras liv. Många namn förekommer i olika beatles låtar som. "Hey Jude", "Lucy in the sky", "Dear Prudence" och jag kan nämna minst 4 st låtar till. De olika karaktärerna i filmen har dessa namn och kanske var vänner till de olika bandmedlemmarna. Fast ingen i beatles nämns i filmen (Paul, John, George, Richard eller "Ringo Starr")
Det finns även andra småsaker i filmen som man inte tänker på som kan kopplas till beatles, såsom låttexter och hur dem hade på den tiden innan dem slog igenom med musiken.
Jag önskar att jag visste mer om beatles, men de finns inte så många källor och böcker om just den informationen jag är ute efter.
Jag tänker leta vidare i alla fall, annars får jag filosofera om saken.

Och aldrig slutar man att lessna på beatles, isåfall är de perioder.
Beatles har också många olika låttexter (oftast om bra/dålig kärlek), och kärlek är ett problem som många har. Men kärlek har jag hört är det bästa sämsta som finns.
Hur som helst så passar oftast någon beatles låt in på sitt problem eller sin situation och när man hittar den låten så fastnar man för den tills problemet är bättre eller borta.
Det är just det som gör beatles så jävla speciel, i alla fall för mig.
Beatles musik lever för alltid och gör alltid livet lättare.



Jag har en hemlig önskan inom det här ämnet också




Is there anybody going to listen to my story
All about the girl who came to stay?
She's the kind of girl you want so much
It makes you sorry
Still you don't regret a single day.
Ah girl! Ffff...Girl!

When I think of all the times I've tried SO HARD to leave her
She will turn to me and start to cry;
And she promises the earth to me
And I believe her
After all this time I don't know why.
Ah, girl! Ffff...Girl!

RSS 2.0